A III. Székelyföldi IT&C és Innovációs konferencia szervezői voltunk

 

Szeptember 24-25. között került sor immár harmadik alkalommal megszervezett Székelyföldi IT&C és Innovációs Konferenciára, Bálványosfürdőn. A székelyföldi, erdélyi régiót érintő számítástechnikai és információtechnológiai tematikájú szakmai konferencia szervezésében jelentős szerepet vállal a térségben működő IT&C vállalkozásokat tömörítő IT Plus Klaszter, a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara IT és Telekom szakosztálya, valamint nem utolsó sorban a klasztertag cégek. 

 

Célja a régióban, illetve a nemzetközi piacon működő IT&C vállalkozások, szakemberek, oktatók közötti kapcsolati hálónak a kiépítése és ápolása, a legújabb ágazati trendek, sikeresen működő innovatív modellek bemutatása, az IT oktatás, önkormányzati valamint a vállalkozói szféra találkozása és nem utolsó sorban üzleti kapcsolatok kialakítása. Emellett fontos szerepet kapott az e-egészségügyi, valamint a mezőgazdasági IT projektek bemutatása és fejlesztési lehetőségeinek a mikéntje. A rendezvényen a Navigator Software Kft. képviselte a Maros megyei régiót.

 

Balázs Endre meghívott előadó/klasztertag, a marosvásárhelyi Navigator Software Kft. cégtulajdonosa elmondása szerint "a fenntartható fejlődés záloga a teljes körű együttműködés, amire e rendezvény tökéletes bizonyíték. Büszkék vagyunk arra, hogy egy jól működő klaszter tagjai lehetünk. Ezt szerettük volna megmutatni az összes munkatársunknak is, ezért a pénteki napon közösen - mondhatni egy nagy családként - vettünk részt az előadásokon. "

 

 Elevator Pitch Navigator Software ERP

 

Tanúi lehettünk Erdély első Elevator Pitch próbálkozásának. A kísérlet jól sikerült, a prezentációkból egy egészen színes székelyföldi IT-paletta képe rajzolódott ki.

 

De mi az az elevator pitch?

 

A startup szakirodalom szerint ez az a rövid, tömör bemutatkozó prezentáció, amellyel meggyőzöd a befektetőt arról, hogy érdemes neki pénzt áldoznia az ötletedre és rád.

 

 

CSAJOK AZ IT-BAN!

 

Egyik legtöbb érdeklődőt bevonzó kerekasztal-beszélgetés a Csajok az IT-ban volt. A téma azért is érdekes, mert köztudott, hogy az IT-szektorban arányaiban nagyon kevés nő dolgozik. Csatlós Tímea, a Navigator Software Kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy hiányolja a szakmából a női példaképeket, mivel még a reklámok és a média is azt sugallják, hogy a számítógép férfiaknak való.

 

"Az a társadalmi nyomás, amely a nőket az informatika elkerülésére készteti, már rendkívül korai gyermekkorban elkezdődik. Már az óvodásoknak is van fogalmuk arról, melyek a férfiaknak való szakmák, s melyek a női szakmák. Az édesanyák és a tanárnők rendszeresen azzal mentegetőznek, hogy nem tudnak semmit a számítógépekről. Következésképpen a lányok úgy nőnek fel, hogy nem látnak példaként maguk előtt számítógépekhez értő vagy ezeket magabiztosan kezelő nőket. Arra bátorítom az összes számítástechnikával foglalkozó hölgyet, hogy nyilvánosan szerepeljenek a lehető legtöbb alkalommal, fogadjanak el minden interjút, legyen egy erőteljesebben mediatizált jelenség a pályaválasztás palettáján." - fogalmazta meg a fiatal ügyvezető igazgató hölgy.

 

Navigator Software ERP

 

A válaszolók nagyjából egyetértettek abban, hogy igaz az az állítás, miszerint a nők bizonyos területeken, a férfiak pedig más területeken jobbak. Volt aki szerint ennek biológiai magyarázata van, és volt olyan is, aki szerint ebben ugyan lehet valami, de ez igazából nem is nemfüggő, hanem emberfüggő. Érdekes válaszok jöttek arra a felvetésre, hogy vajon milyen hatása lehet a munkahelyi légkörre annak, ha férfiak és nők közel egyenlő arányban dolgoznak együtt, valamint megtudhattuk mi a nőiesség pozitív megélésének az útja, definiálhattuk munkaköri szerepeinket azáltal, hogy még eredményesebbé váljanak a nők számos területen az IT szektoron belül, mint például a kommunikáció, konfliktuskezelés, együttműködés, meggyőzés.

 

Ha valaki mégis inkább férfiasabb témára vágyott, annak tökéletes alkalom volt a pénteki Tech-morzsák szekció, melyet Kocsis Levente előadása gazdagított Internet of Things – eszközökről. "Különösen örültem, hogy szép számmal voltak előadók és nem kevésbé aktív résztvevők. Nagy lépésre készülünk, úgy látom ez órási piaci lehetőség, mivel egyre fontosabb szerephez jut az eszköz -eszköz közötti kommunikáció, aminek felhasználása a mindennapi élet számos területére adaptálható: intelligens otthonok, egészségügy, biztonságtehnika, közlekedés, szórakozás, mezőgazdaság, ipar, stb. Elkezdődött valami és amiben még jobban bízom, hogy folytatódni is fog. A fejlődés nem megállítható!" - nyilatkozta cégünk társtulajdonosa és technikai vezetője.

 

Navigator Software ERP

 

VÁSÁRHELYI SAPIENTIÁS DIÁKOK IS BEMUTATKOZHATTAK!

 

A Navigator Software Kft. meghívására két Sapientiás diák is bemutathatta projektjét: Szilágyi Ervin, a 2015-ös TDK díjazottja Wifi alapú tolmácsrendszerével, valamint Gábor Szabolcs László, szintén 2015-ös TDK díjazott iRoobo projektjével kápráztatta a nagyérdeműt.

 

Navigator Software

 

Sikeres két napot tudhatunk magunk mögött! Ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki a III. Székelyföldi IT&C Innovációs Konferencia fantasztikus 2 napjának megvalósításához hozzájárult. Különösen az IT Plus Cluster profi csapatának köszönjük a szakmai segítséget és nem utolsó sorban a 2 nap összes fellépőjének az értéket teremtő előadásokért, akik innovatív megoldásaikkal emelték a konferencia eddig is magas színvonalát. Nagyon jól éreztük magunkat, büszkék vagyunk a klaszterünkre és annak tagjaira! Hálás szívvel köszönjük a tartalmas programot, a vendéglátás hab volt a tortán!

 

Navigator Software

Kapcsolat

Telefonos támogatás:
+40 753 083 480

Hétfő-Péntek: 800 - 1630

contact@vector-group.ro

LinkekMap