Programajánló - Közgazdász Vándorgyűlés 

 

Tartalmasnak ígérkezik az idei Közgazdász Vándorgyűlés: az előadásaiból válogattunk, és mutatjuk be tartalmukat, előadóikat néhány mondatban. A konferencia összes előadásának absztraktja elérhető  itt. 

 

 

 

A "Marketing a vállalati vezetésben" szekció előadója: Birtha Attila, Online Marketing Specialista és Tréner

 

Több mint 8 év online marketing tapasztalattal rendelkező szakember, a proClick alapítója, együttműködik olyan piacvezető cégekkel, mint az eJobs.ro, evoMag.ro, Elefant.ro, Bestkids.ro, F64.ro, PCGarage.ro. Informatikus végzettségéből kifolyólag szeret automatizált megoldásokkal dolgozni és a skálázhatóságot szereti a legjobban az online marketingben. Partner és Google minősített tréner szerepben is aktívan részt vesz romániai piac oktatásában.

 

A "Marketing a vállalati vezetésben" szekció előadója: Seer László

 

A BBTE-n szerzett pszichológus, majd közgazdász diplomát. 2005 óta dolgozik marketing szakemberként. Pályáját webáruházak és árukereső szolgáltatások marketing menedzsereként kezdte, majd a Transindex hírportál marketingigazgatója is volt. Pillanatnyilag a Magnum Opus Marketing&Communication cég vezető tanácsadója, tulajdonosa, valamint a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar Magyar Intézetének tanára.A BBTE-n szerzett pszichológus, majd közgazdász diplomát.

 

2005 óta dolgozik marketing szakemberként. Pályáját webáruházak és árukereső szolgáltatások marketing menedzsereként kezdte, majd a Transindex hírportál marketingigazgatója is volt. Pillanatnyilag a Magnum Opus Marketing&Communication cég vezető tanácsadója, tulajdonosa, valamint a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar Magyar Intézetének tanára.  

 

A XXIV. Közgazdász Vándorgyűlés plenáris ülésének előadója: Lázár Ede

 

A Budapesti Közgazdaság-tudományi Egyetemen szerzett közgazdász mesteri oklevelet 1998-ban. Friss diplomásként elemző közgazdász a Központi Statisztikai Hivatal ECOSTAT Gazdaság- és Társadalomkutató Intézetében, majd piackutató a TNS Hungary Marketingkutató Kft.-nél. 2001-ben szakmai továbbképzésben vesz részt az egyesült államokbeli TNS Telecom-nál, ezután a TNS Hungary Kft. üzleti kutatásainak vezetője. Hazatelepedése óta távmunkában dolgozó piackutató, 2003-tól a Sapientia EMTE csíkszeredai karának főállású oktatója. Jelenleg egyetemi docens, dékánhelyettes. A „Kutatásmódszertan a gyakorlatban az SPSS program használatával” című könyvében a marketing-kutató gyakorlatából származó ismereteit rendszerezi az egyetemi hallgatók és gyakorlati szakemberek számára. Fő kutatási területe az ökonometriai modellek alkalmazása az üzleti tudományokban, illetve a vállalati döntéstámogatásban.

 

A XXIV. Közgazdász Vándorgyűlés plenáris ülésének előadója: Dr. Nagy Ágnes

 

 “A vándorgyűlés témája, amely a jövőhöz kapcsolódik, számomra elsősorban a román gazdaság és ugyanakkor Európa gazdasági kilátásait jelenti. A mai helyzet értékelése tükrében mind jobban erősödik meg annak a szükségessége, hogy ha Románia az elkövetkező időszakban az eurozona tagja akar lenni - ez vállalt kötelezettség is - akkor ezt egy életképes gazdasággal kell megtennie, mely fundamentumában kiegyensúlyozott költségvetést, versenyképességet jelent a strukturális reformok végrehajtásán keresztül.

 

Ezek a reformok a pénzügyi stabilitást is konszolidáni fogják. Ennek a tükrében előadásomban arra szeretnék reflektálni, hogy miért van szüksége a reálgazdaságnak pénzügyi stabilitásra és mi újat hoz a makroprudenciális politika, illetve hogy a pénzügyi stabilitás hozzásegíti-e a gazdaságot a versenyképesség növeléséhez, és hol látok olyan lehetőségeket a gazdaságban, amely kitörési pont lehet a jövőre vonatkozóan. Előadásom egy rövid elméleti bevezetés után a növekedést támogató hitelezés feltételeit taglalja.” (dr. Nagy Ágnes, BBTE Kolozsvár, egyetemi előadótanár, a Román Nemzeti Bank Igazgató Tanácsának tagja )  

 

A XXIV. Közgazdász Vándorgyűlés plenáris ülésének előadója: Peter Frank

 

Peter Frank egyesült-államokbeli író, adjunktus és üzleti tanácsadó, 2009 óta él Romániában. Számos amerikai újságnak írt üzleti témájú cikkeket, így például a The New York Times-nak is, ezen kívül volt a Bank of America alelnöke az USA-ban, Mexikóban és az európai térségben. Romániai ittléte során üzleti híreket bemutató esti tévéműsort szerkesztett és vezetett, kritikus gondolkodást tanított MBA diákoknak, tananyagot írt és előadott magas beosztású bankárok számára, számos itteni kiadványban közreműködött, így például az Esquire-ban, Elle-ben, Capitalban és a Dilema Veche nevű kulturális magazinban. Legújabb könyve, a How To Be A Lot Less Stupid: A Journey in Critical Thinking for Business (Elegem van abból, hogy ostoba vagyok: bevezetés a kritikus gondolkodásba nem csak üzletemberek számára), az idén jelent meg román nyelven a Humanitas Könyvkiadó gondozásában.  

 

A XXIV. Közgazdász Vándorgyűlés plenáris ülésének előadója: Czakó Erzsébet  

 

Dr. Czakó Erzsébet 1986-ban végzett a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen (ma: Budapesti Corvinus Egyetem, BCE, Budapest, Magyarország), és azóta is itt dolgozik. 1991-ben szerezte meg egyetemi doktori címét, 2002-ben PhD fokozatát, 2013-tól a BCE egyetemi tanára; a Vállalatgazdaságtan Intézet igazgatója 2005-től. Több külföldi egyetemen vett részt tudományos és szakmai továbbképzésen, köztük a leuveni Katolikus Egyetemen (Belgium) és a Harvard Business School-ban (USA). Oktatott tárgyai közé tartozik a nemzetközi vállalati stratégia és a vállalatgazdaságtan, kutatási területei közé a nemzetgazdasági és vállalati versenyképesség. Magyar és angol nyelven oktat, és e két nyelven számos publikációja jelent meg.

 

A Magyar Közgazdasági Társasági Ipar- és Vállalkozási Szakosztály elnöke, és az Academy of International Business Central and Easter European (AIB-CEE) Chapter elnökségének tagja. Legutóbbi könyve társszerzőkkel Az exportsiker nyomában címmel 2013-ban, Nemzetközi menedzsment címmel pedig 2015-ben jelent meg.

 

* A rendezvény főtámogatója a Navigator Software Kft. 

Kapcsolat

Telefonos támogatás:
+40 753 083 480

Hétfő-Péntek: 800 - 1630

contact@vector-group.ro

LinkekMap